esmaspäev, 10. aprill 2023

Euroopa Liidu teemaline algatus edastatakse peagi parlamendile


Mulle tuli Rahvaalgatus.ee keskkonnalt kiri, et minu algatus mis nõuab EL kuulumise osas uut referendumit, aegub uue korra järgi 25. aprillil ning see kustutatakse süsteemist, hoolimata sellest et vajalikud allkirjad on koos ja nende kogumine võiks veel jätkuda.

2021a. sügisel kirjutasin et sama sisulist algatust ei saa parlamendile edastada 2 aasta sees ning ütlesin, et ei saa antud algatust parlamendile edastada varemalt kui 23. aprill - seega on õnn et numbrid just säärased on. Muidugi ei muuda see algatus midagi sisulist, kuid Põhiseaduskomisjonis ma igatahes seda algatust kaitsen; usutavasti teen lühidalt ja konkreetselt. Eeldatavasti peaks seda menetletama veel enne jaanipäeva.

Viimane referendum Eesti Vabariigis leidis aset justnimelt 2003a. 14. septembril; sel aastal tähistame 20 aasta möödumist viimasest referendumist. 

Loe lisaks

https://kennopoltsam.blogspot.com/2022/02/euroopa-liidu-teemaline-kollektiivne.html

"Nüüd näeme et pöördumise edastamine Riigikogule tuleb kõne alla alles kõige varasemalt 23. aprill 2023, siis möödub eelmise samasisulise petitsiooni edastamisest Riigikogule 2 aastat ja üks päev ning selle arutamine peab aset leidma mitte varemalt kui 16.juuni 2023, siis möödub eelmise samasisulise petitsiooni arutelust 2 aastat ja üks päev."


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar