kolmapäev, 26. mai 2021

Konservatiivne ideoloog 1984: USAs on üheparteisüsteem

„Meie süsteem on demopublikaanliku partei kontrolli all, ja seni, kuni tal õnnestub levitada valet „enamuse valitsemise“ kohta, väldib ta hirmu, kulutusi ja ebamäärasust, mis on seotud jõu kasutamisega rahva vaoshoidmiseks,“ kirjutab USA konservatiiv Ringer.

1984a. eesti keeles ilmunud raamatus Washingtoni siluetid (autor: N. Jakovlev), toob autor välja USA konservatiivse ideoloogi R. Ringeri tsitaadi USA kaheparteisüsteemi aadressil, mis kõlab järgnevalt.

 „Tegelikult on Ühendriikides üheparteisüsteem – demopublikaanlik partei, mis on maskeeritud kaheks parteiks: demokraatlikuks ja vabariiklikuks. Olenemata sellest, kellele te oma hääle annata, hääletate demopublikaanliku partei poolt. Kui astute üle sündsusereeglitest, siis võib otsekoheselt öelda: niinimetatud kaheparteisüsteem USA-s on tühi loba ja pettus.

Kui see ainuke partei USAs tunnetab endale ohtu, paljastab kõhklematult oma totalitaarse olemuse. Nõnda juhtub alati iga uue partei ilmumisel. Mäletate, kui see demopublikaanide presidendikandidaat arvustas televisioonis kolmanda partei kandidaati?

Paljudel uutel parteidel ei ole isegi õnnestunud poliitilisele areenile trügida, üksikud neist, kes kuidagiviisi said jala ukseprao vahele, lõpetasid sellega, et lonkasid minema paistes jalaga. Meie süsteem on demopublikaanliku partei kontrolli all, ja seni, kuni tal õnnestub levitada valet „enamuse valitsemise“ kohta, väldib ta hirmu, kulutusi ja ebamäärasust, mis on seotud jõu kasutamisega rahva vaoshoidmiseks.“

Ma arvan, et suures osas on ideoloogil õigus: 2016. aastal õnnestus Donald Trumpil oluline suunamuutus tuua ja senine poliitkartell murda. Siinkohal pean aga õigeks, et Trumpil pole kavas luua uut parteid, vaid plaanib kandideerida uuesti vabariiklaste ridades.


Foto raamatust Washingtoni siluetid: lõik mis annab tunnistust USA globalistlike jõudude üha kasvavast mõjust peale II ilmasõda


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar