teisipäev, 23. veebruar 2021

KORDAME ÜLE: VAJAME UUT REFERENDUMIT EUROOPA LIITU KUULUMISE TEEMAL

Meil tuleb algatada EXIT - rahvas peab saama referendumil otsustada, kas tahame jätkata EL koosseisus või taastame oma suveräniteedi sellisena nagu see oli enne 1. maid 2004.

Viimased aastad on paljastanud EL palge: peale pagulaskvootide pealesurumist suveräniteeti omavale Eestile, on Brüssel suunitlenud meie vabariigi valitsusel kehtestama Eestis nn vihakõne seadus nagu lääneriikide seadusloomes juba kombeks, või mõelnud välja üleliidulisi projekte, millega tahetakse koondada rohkem võimu Brüsselile. Nt EL plaan laenata finantsturgudelt 750 miljardit eurot, mis minu arvates on ettekäändeks muuta liikmesriigid veel rohkem keskvõimust sõltuvaks kui praegu.

Riigikohtu üldkogu 2012a. antud hinnangul ei luba 2003a. rahvahääletusel vastu võetud põhiseaduse täiendamise seadus piiramatult delegeerida Eesti pädevusi Euroopa Liidule, kui seda teha soovitakse, tuleb küsida kõrgeima võimu kandjalt ehk rahvalt uuesti nõusolekut ja tõenäoliselt täiendada uuesti põhiseadust. Minu arvates asus hiljuti vabariigi valitsust juhtima EL poolt üles seatud nukuvalitsus, mis delegeerib just Eesti pädevusi EL, rahvalt selleks konkreetset mandaati saamata.

Deklaratiivselt kõlaks see nõnda: globaalne katedraal teeb oma viimaseid pingutusi et marksistlike sugemeta liberaalne internatsionaal rahvusvaheliselt maksma panna: rindejoon ei jookse nii väga rahvuste, kui aga hea ja halva, tõe ja vale vahel. Ühiskondliku regressi kestel hävivad need kes enda eest seista ei mõista: haavatumad on väikerahvad, sest neil on vähem aega ja bioloogilist ressursi et kogu kultuuriline kõdu ära seedida ja ikkagi püsima jääda.

Usus, et Eestile on lähiaastatel kasulik end neutraalseks kuulutada: me ei pea osalema ilmtingimata USA ristisõdades kolmandate riikide vastu, me ei saa rajada oma riigi julgeolekut liitlasvägede füüsilisele kohalolekule Eestis. Me ei tohi lasta keskvõimul riigikogule ettekirjutusi teha; pole normaalne kui üle pooltest vastuvõetavatest seadustest tuleneb eurodirektiividest.

Meil tuleb algatada EXIT - rahvas peab referendumil otsustama, kas Eesti jätkab EL koosseisus või taastame oma suveräniteedi sellisena nagu see oli enne 1. maid 2004. Mis kasu on toonud meie majandusele EL ühine valuuta? Olen kindel ühise valuuta kahjulikkuses ja soovin meie rahvusliku valuuta taastamist, vaid nii suudame hoida oma majandusliku suveräänsust.

Aastast aastasse loovutame riikliku iseseisvust rahvusvahelistele organisatsioonidele, ent see peab lõppema enne kui on hilja. Eesti asetseb geograafiliselt suurepärasel kohal - uks itta kui ka läände. Esitan mustvalgena kõlava küsimuse - kas tahame antud rikkuse üle peremeestena valitseda või nuusutada üksnes põlise maarjamaa rentnikena vabaduse tuult?




Maakondade ülene kolumnist ja EKRE Kuusalu osakonna liige
- suverään, humanist ja kohaliku valimisnimekirja poliitika jagaja.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar