esmaspäev, 28. märts 2022

Valitsuselt raha manguv Inimõiguste Keskus nimetab end sõltumatuks, valitsusväliseks organisatsiooniks

Seoses oma projektiga mille kallal ma mitu kuud töötanud olen, pöördusin Inimõiguste keskuse poole: kas ma sain ka vastuse oma küsimusele, jääb Sinu otsustada.

KÜSIMUS: ’

Antud küsimuse raames ei sea ma kahtluse alla teie Keskuse eksistentsi, ent oma kodaleheküljel tutvustab Keskus juba esimeses lauses end kui: „ .. 2009. aastal loodud sõltumatu valitsusväline inimõigusorganisatsioon.“ 

Kuid 2020. aasta andmete kohaselt on riik Keskusele eraldanud regulaarselt toetust, mille rahaline maht on aastast aastasse kasvanud. 

Kuidas saab Keskus end pidada sõltumatuks valitsusväliseks organisatsiooniks?

 VASTUS:

Aitäh pöördumise eest! 

Inimõiguste keskuse eelarve on mitmekesine ja selle hulgas on ka sihtotstarbelisi toetusi Eesti riigiasutustelt. Seda juhul, kui riigiasutus kuulutab välja partneri leidmiseks avaliku konkursi, mis kattub meie strateegiliste eesmärkidega, ja me konkursil osaleme. Kui riigile meie väljapakutud lahendused, kuidas inimõiguste olukorda Eestis paremaks muuta, sobivad, siis kindlasti teeme ka riigiga nendes valdkondades koostööd. 

Samas ei takista see meil riigi tegevuse osas kriitiline olemast, kui me näeme, et on vajakajäämise inimõiguste järgmises, tagamises ja kaitsmises.

Tervitades

Egert Rünne

Eesti Inimõiguste Keskus / Estonian Human Rights Centre




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar