kolmapäev, 21. veebruar 2024

Tees üldiseks liiklusstreigiks

...

Pettusega võimule tulnud Vabariigi valitsuskoalitsioon, on läinud kolmanda ühiskonna tugisamba kallale: Eraomand. Jumalik and kajastub meie igapäeva elus oma eluasemena, igapäevase leiva või oma liikumisvahendina. Nad on seda aastakümneid viljelenud, korrumpeerinud riigiaparaadi ning harjutanud endid ette üldiseks maksumaksja vahendite riisumiseks. 
Läbitöötatud põhiseaduslik parlamentarism on tupikseisus. Põhiseaduse autorid on tunnistanud, et rahvaalgatus- ja hääletamisõiguse mehhanismi taaselustamisest keeldumine, iseseisvuse taastanud Eestis, oli viga. Kardeti anda rahvale iseotsustamise õigust ning öeldi, et kui anda rahvale veel võimalus valida vabariigi presidenti, siis liigume taas autoritaarsuse suunas nagu see juhtus 1934a. aastal. Nüüd on seisukord sarnane et 1992a. maksma pandud omariiklik kord on hädaohus - sellegi poolest on väike klikk haaranud omale võimu ning teevad mida saavad. 

Mida siis teha? 
Ühe punkti poolest erineb meie põhiseadus veel, varem omariikluse ajaloos kehtinud põhiseadusest. Nimelt lubab ja kohustab paragrahv 54, et kui muid vahendeid ei leidu, ning neid mehhanisme mis päästaksid demokraatia tupikseisusust tõesti ju põhiseaduses ei seisa - kutsub paragrahv 54, rahvast kodanikuallumatusele.

Võimaluste ajaakna on meile andnud Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, mille esimees on käinud välja mõtte et märtsi keskpaigas on kavas üldine liiklusseisak, motoriseeritud üldstreik.
Iga autojuht kes osaleb liikluses, seisatab välja kuulutatud ajal oma masina, lülitab sel tööle ohutuled ning tuututab signaali, seda paar minutit järjest.
Siin kõneleja ütleb, et säärane protestiaktsioon on efektiivne viis avaldada meelt automaksude vastu, mida valitsus kehtestama hakkab. Ma julgustan temperamentsemaid rahvuskaaslaseid organiseeruma väiksematesse gruppidesse et korraldada enda äranägemise järgi  liiklusseisakuid. Looge oma masinatega liiklusummikuid mida veel siinmail nähtud pole. Ärge kuulutage oma plaanide üksikasju avalikult, leppige need omavahel kokku et teid ei saaks eelnevalt ruineerida ning Valitsus oleks viimse hetkeni teadmatuses. Ärge peljake neid kes ähvardavad teid riiklike repressioonidega, nemad on visanud teile kinda, mitte vastupidi. Mõjugu iga takistus teid keelata streigis osaleda, kui külm vesi kuumale kerisele.
Siin kehtib ütlus, ärgu teadku sinu vasak käsi mida parem käsi teeb, kuid süda on ühine ja see koondub sinimustvalge alla. 

Tavaliselt meeleavaldusest Toompea nõlval, enam ei piisa, vaja on korraldada üldine liiklusseisak. Siin kõnelejal on kaks kätt, kaks jalga ja üks auto, meil rahval tervikuna on aga jõud, ja me kas paneme oma jõu maksma või kaotame midagi sootuks enamat kui oma maise vara. 
Valevalitsusele tuleb saata sõnum, et kui nad jätkavad eesti rahva rõhumist, ei jää see üldstreik viimaseks. Täna toimub see kindlas ajaraamis, kuid homme võib streik kujuneda ka tähtajatuks, kui Valitsus autoomanike elu veel kibedamaks teeb. 

Me peame nüüd meeles pidama, et seisame ajaloo õigel poolel, meil puudub voli mõista viimsepäeva kohut ent lasub kohustus mõista õigust kodanikena.

Mina osalen, osale sina ka!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar