neljapäev, 1. veebruar 2024

Loksa linna rahaasjades peab valitsema selgus

Meie puhul on siiski tavaks see, et seal kus m e i e võimul olema, seal on revisjonikomisjoni esimees valitud opositsiooni seast. Täitevvõim ei kaota sellest midagi kui rahaasjad on avalikud, see ei sega poliitikat ellu viimast, kuid tekitab valijas usaldust.

Algatasin kohaliku petitsiooni, kus kutsun inimesi üles andma oma toetus allkiri algatusele, mis nõuab et Loksa linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees oleks valitud opositsiooni seast.

Valimistsükli algusest on revisjonikomisjoni esimeest kahel korral valitud, vahetult peale valimisi ning mullu. Mõlemal korral on Komisjoni esimeheks valitud koalitsiooni esindaja, kuigi opositsiooniline valimisliit "Siin me elame", on oma kandidaadi üles seadnud. Loksa keskerakondlik linnavõim ei eristu teistest Eesti keskerakondlikest linnavõimudest, kuid jääb selgelt vähemusse, sest enam kui pooled Eesti omavalitsuste revisjonikomisjonid on mehitatud nõnda et opositsioonil on kontroll avaliku raha kasutamise üle.

Detsembris võtsin läbi kõik Eesti 79 omavalitsust: https://kennopoltsam.blogspot.com/2023/12/statistika-ja-kokkuvote-valitsevast.html

Eile alustasin allkirjade kogumist, et rahvas saaks rääkida teemas kaasa: https://rahvaalgatus.ee/initiatives/1096-loksa-linna-rahaasjad-avalikuks?fbclid=IwAR3FeiPfBLTt4aPo6PREX6GP8ACMznpDhLX23i8od4JP3eKSWJi6NbdkF6U

Ma ei taha öelda et nendes omavalitsustes kus rahvuskonservatiivid võimul on ning kus revisjonikomisjoni esimees on koalitsiooni poole pealt - on kuidagi halvemad; mõned omavalitsused Eestis on. Kuid meie puhul on siiski tavaks see, et seal kus m e i e võimul olema, seal on revisjonikomisjoni esimees valitud opositsiooni seast. Täitevvõim ei kaota sellest midagi kui rahaasjad on avalikud, see ei sega poliitikat ellu viimast, kuid tekitab valijas usaldust.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar