laupäev, 28. märts 2020

KONSTANTEERIN FAKTI: SÜNNIEELSE ELU HÄVITAMINE ISEGI ERIOLUKORRA AJAL



Kenno Põltsam: "Kas mitte nüüd kui meil kehtib riiklik eriolukord, peaks meditsiinisüsteem lõpetama kõik abordiprotseduurid ja nende rahastamise?"
Portaal Objektiiv avaldas 26. märtsi juhtkirjas nördimust et kuigi plaaniliste operatsioonide tegemine on peatatud, on siiski jäetud võimalus rasedatel naistel hävitada oma sünnieelne laps medikamentossel moel; viimasele annab tunnistust asjaolu et Tartu Ülikooli kliinikumi koduleheküljel pole ühtegi teavitust sellest, et ka sel viisi abortide lubamine oleks riikliku eriolukorra tõttu keelatud. „Vaevalt lõpetataks valikabordi tegemist ka kirurgiliselt, kui sellele alternatiivi ei leiduks, sest veel sündimata lastest vabanemise võimalust peetakse seksuaalrevolutsiooni järgses maailmas üheks peamiseks naiste vabaduse tagatiseks,“ kirjutab toimetus oma juhtkirjas. https://objektiiv.ee/juhtkiri-korraliste-operatsioonide-peatamine-laste-sunnieelset-tapmist-ei-peata/

Esiteks on mul heameel, niipalju kui siin võib rõõmustada, et Objektiiv antud tähelepaneku tegi, olen ju isegi varem antud teemal kirjutanud mitu artiklit: kritiseerinud abordi riikliku rahastamist siis kui valitsuses olid veel sotsid, kui ka siis kui praegune valitsuskoalitsioon võimule tuli.

Teiseks: antud olukord mil ühest küljest üritatakse muuta ühiskond turvaliseks, lisada rohkem piiranguid et vältida uusi surmajuhtumeid jne, annab tunnistust sellest et läänemaailm on ületanud oma silmakirjalikkusega kõik ülejäänud tsivilisatsioonid. Ühel päeval just raadiost kuulsin, et USA-s on surmamõistetud inimeste hukkamine edasilükatud, kuid samal ajal jätkub süütute inimhingede dehumaniseerimine ilmselgelt igal pool.

Kolmandaks: et mitte praegu teemat lahkama hakata, olen omaltpoolt mõtelnud et peale seda kui riiklik eriolukord lõpeb, saata Eesti Haigekassale uus päring ja küsida täpseid andmeid: 1) palju viis meditsiinisüsteem läbi valikaborte? 2) palju kulus maksumaksja vahendeid selle rahastamiseks? - huvitav teada!

Kas mitte nüüd kui meil kehtib riiklik eriolukord, peaks meditsiinisüsteem lõpetama kõik abordiprotseduurid ja nende rahastamise? 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar