teisipäev, 9. juuni 2020

RAADIOSAATE TARBEKS LOODUD LEHEL TÄITUS ESIMENE AASTA


Et Mart ja Martin Helme on Eesti täidesaatva võimu poliitikud number ühed, pole kahtluski.

Idee luua Räägime asjast tarbeks sotsiaalmeedia lehekülg tekkis enne RK-valimisi, kuid teostus see alles siis kui Mart ja Martin Helmest olid saanud ministrid: hoolimata sellest et postitused ei levi enam nii nagu lehe alguspäevil, igaüks võib mõtelda miks, kogub leht omale iganädalaselt ikkagi uusi jälgijaid: aastaga 348 jälgijat ning antud populaarsust arvestades jätkab lehe haldaja, kes ise on ka erakonna liige, lehe toimetamist.

Statistikat
Esimene Räägime asjast alustas 7.11.2015. Kõige rohkem saateid oli eetris 2017a.- 43 saadet sh olid saated eetris 1.01 kui ka 31.12 ning keskmiselt on aastas eetris 41 raadiosaadet. Kusjuures 07.06.2020 eetrisse minev saade oli järjekorras 193.
Kõige rohkem on lehe jälgijaid Tallinnas 142,  Tartus 35, Pärnus 19 ning Rakveres-Võrus 11. Soomes on lehejälgijaid kokku 39, enamus Helsinkist. On ka üksikuid jälgijaid: Saksamaalt, Norrast, Rootsist, Venemaalt, Šveitsist, Taanist, Islandilt ja Iirimaalt.

2017a. sügisest on teinud portaal Uued uudised raadiosaatest kokkuvõtteid ning alates 2020a. sügisest on laetud saated ka portaali ülesse. Kuigi lehe haldaja pole seotud erakonna portaaliga (ega ole kandideerinud erakonna juhtorganisse), toimivad asjad sünkroonis: ühte moodi mõtlevad inimesed tegutsevad teineteist tundmata ühe asja nimel, nende vahendite ja õigustega mis neil käepärast on.

Lehe haldaja usub, et EKRE valija on saanud/saatnud õiged poliitikud õigetele kohtadele, ei saa väita et Helmed oleksid teistest erakonna poliitikutest üle: Henn Põlluaas on Riigikogu esimees ja temast võiks saada tulevane President, samas kui Mart Helme võiks olla tulevane Peaminister, aga ehk mitte vabariigi president, ja nooremapoolne Jaak Madison sobib esindama Eestit suures euroimpeeriumi parlamendis – kõik tunduvad omama õiget poliitilist positsiooni. Et Mart ja Martin Helme on Eesti täidesaatva võimu poliitikud number ühed, pole kahtluski. 

Raadiosaade Räägime asjast

Lehe haldaja võib end pidada heas mõttes friigiks, kes on kõik 193 raadiosaadet ära kuulanud, alates ajast mil EKRE oli küll Riigikogus, end mitte parketikõlbulik, ammugi mitte valitsuses. Selle aja jooksul on saatetegijate jutt hakanud paremini jooksma: eks ole poliitikud eelnevalt parlamendis töötades vilumust juurde saanud  Nüüd mil Mart on siseminister ja Martin rahandusminister, tuleb küsida, kas te teate et Eestis oleks ministrid varem järjepidevalt iganädalast saadet teinud? Ja muidugi mis saab meil selle vastu olla, kui poliitikud antud traditsiooni jätkavad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar