neljapäev, 22. oktoober 2020

OPOSITSIOON ON OHT SÕNAVABADUSELE

Vihakõne kriminaliseerimine tähendab tõemonopoli ohverdamist pahemliberaalsele ideoloogiale, millega tasalülitatakse mitte ainult konservatiivsed kristlased või rahvuslased

19. oktoobril andis Reformierakonna parlamendi fraktsioon menetlusse eelnõu, millega kriminaliseeritaks vaenukõne. Kaja Kallas viitas liberaalile omaselt põhiseaduse § 12le mis ütleb et kõik on seaduse ees võrdsed ja kedagi ei tohi diskrimineerida erinevate tunnuste alusel. Fraktsiooni liige K.P-Rosimannus kaitses 22. oktoobril ETV Esimeses stuudios eelnõud väitega, et paljud lääneriigid on seda teed läinud; viidates ilmselgelt Eestile kui tagurlikule riigile.

Meenutagem et 2008a. leppisid EL riigid kokku et liikmesriikide seadustesse peavad tulema eraldi sätted kriminaalkaristuse kohta avaliku vihakõne eest ja 2016a. enne seda kui sotside esimees Ossinovski kuulutas etnilise rahvusriigi ebainimlikuks düstoopiaks, tegi endine justiitsminister Anvelt tollasele justiitsminister Reinsalule ettepaneku kriminaliseerida vihateod ja vihakõne. Reinsalu lükkas tollal antud ettepaneku tagasi, samuti talitas ta nõnda ka 2019a. veebruaris kui Euroopa Komisjon esitas Eestile Anvelti-laadi ettepaneku. ETV esimeses stuudios vastas Reinsalu Reformierakonna algatatud eelnõud kommenteerides, et lastetoa probleeme ei lahendata karistusõigust rakendades, viidates siseminister Mart Helme ebaõnnestunud lausest väljaandele Deutsche Welle.

Praegused opositsioonierakonnad on aastaid tegutsenud selle nimel et Eestis sõnavabadust kärpida: Reformierakond täidab globalistlikule MTÜ-le omaselt Euroopa Liidu üldist visiooni ja Sotsiaaldemokraatlik erakond ajab fanaatiliselt seda rida, mida uusvasakpoolsed läänes juba aastakümneid teinud on. Kui mõned naiivitarid arvavad et vihakõne seadus kohtleb võrdselt kõiki, siis nad eksivad rängalt. Vihakõne kriminaliseerimine tähendab tõemonopoli ohverdamist pahemliberaalsele ideoloogiale, millega tasalülitatakse mitte ainult konservatiivsed kristlased või rahvuslased, aga ka pehmed luterliku visiooni ajavad või paremtsentri poliitilised jõud – (kuri)kuulsaid näiteid mujalt maailmast võib tuua sadu.

Kellele see kasulik on? Vasakpoolsete jaoks on asi võimus – kontroll inimeste argipäeva üle. Selleks tuleb lõhkuda külamentaliteet: lõhkuda arusaam perekonnast mille tulemusena kasvab meist igaüks üksik indiviidiks – aga indiviidi on juba kerge manipuleerida, sest tal pole moraalset tuge. Selleks et vasaklased oma programmi ellu saaksid viia, on neil vaja kõik raha eest üles osta, seda tegi Saksa agent Lenin tsaari Venemaal ja seda tehakse ka praegu nii mujal kui ka meil.

Ja muidugi võib kõrgideoloogiline seletus lihtsa inimese jaoks vandenõuteooriana tunduda, aga saatan peitubki detailides. Nõnda ongi parlamendi opositsioon asunud marssima ühe seaduseelnõuga kontrollriigi suunas, näidates üles ohtu sõnavabadusele.

 

 

 

 

 

 


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar