neljapäev, 7. oktoober 2021

EKRE pingutus kevadel peatas veeteenuse hinnatõusu

Kes ja kus oma seisukoha avaldas ning millal sündis otsus hinnatõus peatada? Selgub, et opositsiooni kriitikast hoolimata oleks hinnatõus peatatud. Ja see oli vallakoalitsiooni ühine otsus.

Valimisliit Üks Kuusalu Vald, kelle lehte jälgib sotsiaalmeedias üle 200 kasutaja, teatab 2. märtsil järgmist: „Head sõbrad, meie ühine pingutus kandis vilja ning vallavalitsus oli sunnitud oma vee- ja kanalisatsiooniteenuse hinnatõusu kooskõlastamise kehtetuks tunnistama.“ On üheselt mõistetav et postituses pöördutakse lehe jälgijate ehk potentsiaalsete valijate poole ning sõnadega „meie ühine pingutus“ annab postituse tegija mõista, et justkui oleks tema(nemad) vee- ja kanalisatsiooniteenuse hinnatõusule pidurit tõmmanud. Kuidas oli aga tegelikult?

Vallavalitsuse liige Ranno Pool kommenteerib 1. märtsil ÜKV postituse all järgnevalt: „26. veebruaril sai vallavalitsuse liikmetega arutatud variante, mis peataksid antud hinnatõusu. 1. märtsi vallavalitsuse koosolekul suutsime saavutada hinnapoliitikas üksmeele; hind ei tõuse vaid jääb Kuusalu soojuse klientidele samaks.“

Vallavolikogu aseesimees Sulev Valdmaa tegi 1. märtsil sotsiaalmeedia postituse: „26. veebruaril kirjutasin ehmatusega, et MIDAGI TULEB ETTE VÕTTA! Kuusalu Soojus kavatses 01. aprillist 2021 tõsta oma tarbijatel teenuse hinda. Midagi võetigi EKRE toel ette, ning teade osutus plaanitud kuupäevale kohaselt aprillinaljaks. Täna, 01. märtsil toimunud vallavalitsuse istungil maeti see plaan maha. Hinnatõusuks peab olema väga tõsine põhjus, ning ka veendumus, et muid võimalusi ei ole.“

Hea kommunikatsiooniga on võimalik valijad uskuma panna, et just „meie, opositsioon peatas hinnatõusu“ – tõsi, hea kommunikatsiooni abil saab ka koalitsioon rahvale käojaani rääkida - aga just seepärast tulebki sündmuste käiku etapiti vaadata. Kes ja kus oma seisukoha avaldas ning millal sündis otsus hinnatõus peatada? Selgub, et opositsiooni kriitikast hoolimata oleks hinnatõus peatatud. Ja see oli koalitsiooni ühine otsus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar