esmaspäev, 11. oktoober 2021

PEREKESKSUS ON ELUKVALITEEDI ALUS

EKRE nimikiri seisab perekeskse valla eest ja mida suurema meeskonna me suudame ehitada, seda kindlam on, et meie valimisplatvorm ka 4 aasta jooksul realiseeritud saab. Aga kindlasti saab olema meie otsustel pikema ajaline, positiivne tagajärg.

Üks meede millega Vald oma perekeskust tõestada saab, on vabastada lapsevanemad lasteaia kohatasu rahalisest vms kohustusest; vabastus kohatasu maksmisest kehtib kõikidele lastevanematele kelle laps käib mõnes valla lasteaias. Me võime rääkida ka teistest meetmetest, kuid antud meede on teostatav koheselt ja väga suure osa vallakodanike peal: sel õppeaastel käib neljas lasteaias kokku 354 last ja vallal on see finantsiline võimekus olemas, et lasteaia kohti maksumaksja vahenditest ülal pidada.

Perekesksus survestab Valda parandama ja hoidma elukvaliteeti. Alles kevadel hoidsid EKRE saadikud ära veeteenuse hinnatõusu kallinemise: meie valimisprogramm näeb ette et me seisame ka tulevkus vastu veehinna kallinemisele ja maamaksu tõusule. Selle asemel tuleb otsida kaasaegseid lahendusi taskukohasemaks vee- ja soojamajanduseks ning kommunaalteenusteks; valla majandustegevus tervikuna peab parandama elanike elujärge.

Vald ei tohi teha ettevõtlikkusele bürokraatlike takistusi: tema ametnikud suhtlevad inimestega viisakalt ja lahendusi otsides. Vald langetab otsused põhjalike andmete hankimise ja analüüsi järel.

Perekesksuse vaenlane number 1 on mõjuvõimuga kauplemine: selle tegevuse tagajärjel kasu saamine – nt võimupöörde tagajärjel omale ebaproportsionaalselt suure, 1000 eurose volikogu esimehe igakuise tasu välja kauplemine, või oma hallatavale MTÜ-le ebaseaduslik toetuse nihverdamine; seda me paraku kolme aasta eest, eelmise vallavalitsuse ajal nägime.

Kui tegeletakse asendustegevusega, siis ei pööra võimuolija tähelepanu väljast tulevale ideoloogilisele survele: immigratsioon ja homopropaganda – ühel hetkel see surve suureneb ning siis tuleb valmis olla. Meie nimekiri deklareerib oma programmis, et me ei luba teha haridusasutustes LGPT propagandat. Meie nimekirja kandidaadid ei taha olla pelgalt võimulolijad, vaid rahva mandaadiga valitsejad.

Perekesksus suurendab ja tugevdab kogukondi ning vähendab ääremaastumist. Ligipääsetavus igasse väiksemasse avalikku paika peab olema tagatud: meie nimekiri näeb ette, et rõhk avalike teede korrashoiul on kvaliteedil. Samuti tuleb teeviitade majandus korda teha ja Vald peab tellima teenuse, mis tagab avalikes randades prügisorteerimise ning kogumise võimaluse; suve hooajal intensiivsemalt kui talvel. Meie nimekiri tahab pakkuda parimaid avalikke teenuseid ning lahendada inimeste mured kiiresti ja asjatundlikult.

Vald peab jagama toetusi üritusteks ja projektide omaosalusteks ausalt ja läbipaistvalt. Väärtustama peab merekultuuri: kalureid nende kutsealal ja merel seilajaid nende teekonnal. Kuusalu vallal on pikk rannajoon ja see tuleb meie kõigi kasuks tööle panna.

EKRE nimikiri seisab perekeskse valla eest ja mida suurema meeskonna me suudame ehitada, seda kindlam on, et meie valimisplatvorm ka 4 aasta jooksul realiseeritakse. Tugev perekond on tugeva küla alus ja tugev küla on omariikluse vundament - see pole loosung, vaid aastatuhandeid vana süsteem.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar