esmaspäev, 4. aprill 2022

Kollektiivsetest pöördumistest: üks Loksa linnas, teine teel Riigikogusse

Täna edastasin Loksa linnale kollektiivse pöördumise, mis soovib et linnavolikogu istungid hakkaksid olema videosilla kaudu otsejälgitavad: seadusekorras on omavalitsusel pöördumise menetlemiseks aega 3 kuud sh suhelda pöördumise algatajaga. Pöördumisele lasin koguda 40 allkirja ehk usun et kui pöördumine olnuks kauem aktiivne, laekunuks sellele veel allkirju. Olgu märgitud, et pöördumise tekst oli loetav vaid riigikeeles - kohalikus Loksa sotsiaalmeedia grupis tõstatasid mitmed vene keelt kõnelevad inimesed küsimuse, et mida antud algatus sisaldab ehk olen veendunud, et algatus saanuks enam hääli kui see oleks arvestanud Loksa linna kakskeelsusega.

Tänan neid kes antud pöördumist sotsiaalmeedias ja oma sõnas jagasid. Annan algatuse käekäigust teada ning kui see võimalik on, ma ei näe miks ei peaks olema, siis teen üleskutse kutsuda rahvas linnavalitsuse ette rahumeelselt kogunema: näitame kui oluline see meile on, et linnavolikogu istungid toimuksid tulevikus läbipaistvalt.

Samuti on aktiivne, varem algatatud pöördumine, millega soovitakse Loksa linna lapsevanemad vabastada lasteaia kohatasu kohustusest, muuta ühekordse lastetoetuse väljamaksmise korda ning toetust tõsta; antud pöördumisele on laekunud loodetust vähem allkirju.

Täna aktiviseerisin ka kollektiivse pöördumise, mis ütleb et Valitsuse plaan kehtestada ühiskonnas meelsuskontroll, seadusega millega muudetakse väärteona karistatavaks keelatud sümbolite häiriv kasutamine, tuleb visata prügikasti, seda ei tohi läbi lasta - täpsemalt üteldes, seaduseelnõu ise on mõistlik ent selles sisalduv sõna- ja meelsusvabaduse mahasurumine pole aktsepteeritav. Kuna täna on esmaspäev, on sellele laekunud hetkel vähe allkirju, kuid täna-homme õhtu, laekub algatusele sadu allkirju. 

Kindlasti ei soovi ma algatust ületähtsustada, see on väiketegu võrreldes teavitustöö ja meeleavaldustega; kuid samas näitab see mingitki meelsust ning toetab EKRE fraktsiooni, kes teeb parlamendis endast kõik oleneva, et meelsuskontrolli klausel antud eelnõust kaoks. Varemalt on minu sulest ilmunud mitu artiklit, mis räägivad vaenukõne ohust. 

https://kennopoltsam.blogspot.com/2020/10/opositsioon-on-oht-sonavabadusele.html


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar