esmaspäev, 19. juuni 2023

Koalitsioonisaadik käskis rahval minema tõmmata

Täna kogunes kella 9 ja 10 vahel riigikogu hoone ette 100 inimest, nö tervitama saadikuid tööpäeva puhul. Vastava sisulise üleskutse tegi eile Varro Vooglaid Facebooki vahendusel, ka siin kirjutaja nägi seda varahommikul ja tõttas linna.

Kuna fraktsioonide esimehed jms saavad parkida oma auto hoone siseõue, nägi parklasse sisenemas nt Ligi, Mihkelsoni ja ka minister Võrklaeva. Rahvas muidugi vilistan nad välja. Riigikogu esimeest Hussarit näha ei õnnestunud.

Pärast kella kümmet lahkus politsei ja siin kirjutaja võttis ajaviiteks hoone esisele astmele istet. Uksest väljus keegi ja alguses oli kuulda: "Tõmbame minema siit!", kuid nähes et saadik on üksi, oli selge et ta ütles: "Tõmmake minema siit!". 

Valdo Randpere kes uksest väljus, astus "jalamatile", oli kuulda kuidas papp mööda kivi edasi liikus. Peale seda ta pomises omaette, kuid tegi seda selge häälega. Saadik istus maja ees olevasse autosse ja sõitis sellega sisehoovi: ilmselt oli ta närvis, sest pidi autot tagurdama ja sai sellega alles siis väravast sisse sõita. Muidugi vilistati ta välja. Siin kirjutaja tema auto klaasi otseselt plakatiga kinni ei katnud ja saadik sai autot manööverdada, ent rahvas ümbritses saadiku autot ja ütles oma seisukoha. Minema enamus rahvast peagi tõmbas aga mitte Randpere sõnade peale. 

Portaal Uued uudised kirjutab, et peaministri Kallase umbusaldamiseni jõutakse t õ e n ä o l i s e l t alles homme. Sellest tulenevalt teeb siinkirjutaja üleskutse, koguneda sarnaselt tänasele, ka homme ajavahemikus kell 9.00 ja kell 10.00 Toompeale. Mida rohkem meid on, seda uhkem.

Kellaaeg täpsustub selle järgi, mis kell saadikud oma töö lõpetavad. Ent kui meid on palju, on see saadikutele nagunii teada.



 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar