esmaspäev, 12. juuni 2023

Minu ettekanne riigikogu õiguskomisjonis: sellega seoses saab üles näidata vaid kodanikuallumatust

27. mai meeleavaldus
Järgnev ettekanne sai tehtud 12. juunil riigikogu õiguskomisjonis:

Perekonna mõiste ümber defineerimist alustati riiklikul tasandil 2013a. Veel 2011a. valimistel ei lubanud seda ükski parlamenti pääsenud erakond sh Reffid või sotsid. Sellest alates on see olnud revolutsioon ülevalt alla: selle tõestuseks on nn homoühingute aastast aastasse rahastamine ja igasugune keeldumine selle teemalisest rahvahääletusest - parim uuring mida rahva seas läbi viia, on ju referendum. Parim tõestus et rahva enamus seisab perekonna ümber defineerimisele vastu, ongi see, et erakonnad mis seda soovivad, ei pane seda küsimust referendumile sest nad teavad väga hästi et rahvas on sellele vastu; võiks ju öelda et referendumile ei panda ka muid küsimusi, ent miski pole tänasele koalitsioonile nii tähtis kui perekonna ümber defineerimine.
Rahval puudub ka võimalus riigikogu poolt vastuvõetud seaduste tühistamiseks nii nagu see võimalus on konstitutsiooni ajaloos olnud.

Aga olgem ausad. See pole tegelikult küsimus mida referendumile panna, erinevalt maksu või välislepingu küsimusest. Eestlase sugusele rahvale on eriti pahatahtlik hakata revolutsiooni ülevalt alla tegema sest selle läbiviijad teavad, et keskmine eestlane on tasakaalukas ja valitsuse usku - me nägime seda ka COVIDi ajal, enamus kandis maski seetõttu et valitsus käskis, mitte ei lähtunud enese südametunnistusest. 

Revolutsiooniliste jõudude eesmärk on algusest peale olnud rahva lõhestamine, mängides vähemuste madalatele tungidele ja poliitikasse trügivate karjeristide rumalusele. 
Ma ei ütle et tahan elada riigis mille seadusandlus kehtestab homoseksuaalsuse kriminaalkuriteona nii nagu see oli NL karistusseadustikus - ta on kuritegu inimloomuse vastu, patt, sest seda ütleb lisaks talupojamõistusele ka kirik. Riigil pole õigus sekkuda sellesse teemasse.

Küll aga tahab praegune koalitsioon kehtestada ideoloogilise vaenukõne seaduse, mille analoog kehtis NL karistusseadustikus. Seda nende inimeste vaenamiseks kes avaldavad elementaarseid seisukohti nagu nt see, et perekonna moodustavad: mees, naine ja lapsed.

Perekonna mõiste ümber sõnastamisega ei sõnastata ümber loomuseadust, vaid võim kes nii teeb, tühistab ja naeruvääristab iseenda. Seda enam et algusest peale on selle riigikogu koosseisu legitiimsus kahtluse all.

Sellega seoses saab näidata üles vaid kodanikuallumatust.

Komisjoni enamus ei toetanud algatuse edasist menetlemist, see selgus peale seda kui mind oli ära kuulatud. Jätsin viimase lause omale lõppsõnaks ja nii läks ka: ütlesin et sellega seoses saab näidata üles vaid kodanikuallumatust ja asusin ruumist lahkuma.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar