neljapäev, 17. veebruar 2022

Me soovime et võltsreligiooni jüngrid Valitsusest minema kihutatakse ning konstitutsiooniline kord maksma hakkaks

Foto: Google 



 

Nii mastaapselt moonutatud pilti pole ma peavoolu ajakirjanduses varem näinud: need on demagoogid kes ükskõik mis võimu korral tööd teevad ning neid süüdistavad, kes julgevad peremees tööandjat kritiseerida, neil puudub väärikus.

See mis eesti ajakirjanduses toimub, on kole. TV3 kajastas Varro poolt võetud kommentaari lõiguti. Ja siis kutsutakse stuudiosse Postimehe esindaja tänasest sündmusest rääkima, ilma et kajastatakse tagapõhja. Televaatajatele esitati saateküsimus, kas Varro on ohuks Eesti vabadusele ning muidugi propaganda ka nii lihtlabaselt inimeste peal töötab. Mis asi see on? Nii mastaapselt moonutatud pilti pole ma peavoolu ajakirjanduses varem näinud.

Suures plaanis on vale rääkida Vooglaidi piketist või Sihtasutusest, me räägime siin kodanikuühiskonnast mis tegutseb annetajate toel; solvates Varrot, solvatakse kõiki annetajaid. Varro puhul on tegu rahvusmeelse idealistiga, kellele on tähtsad väärikus ja õiglus; hariduselt on ta ka ise jurist, usutunnistuse poolest katoliiklane. Tal pole seda taaka mis tahes või tahtmata erakonna juhtidel, et sa pead arvestama sellega mis on populaarne.

Ja üldse on nõme et räägitakse vaid Varrost: antakse nö vaenlasele kindel kuju. Tegelikult toimetab võrdväärselt varroga ka Markus Järvi, kes on mh Objektiivi peatoimetaja, lõpetanud Roomas Püha Risti ülikooli teoloogia erialal ja töötas varem 8 aastat ERR-is.

Tänasele piketile saabusin ma just siis, kui eelnevalt Varrot laimanud Postimehe ajakirjanik S. Punamäe rahva poolt sõnadega minema kihutati, läks kaks minutit ning ajakirjanik lahkus. Punamäe puhul on tegu kõige muu kui objektiivse ajakirjanikuga: mees on ideoloogia töötaja, kel pole väärikust ega ausameelsust. Paraku jää mulje et ausameelsuse defitsiit on ka teistel ajakirjanikel. Ja mis tähendab TV3 saate Duubel poolt retooriline küsimus, et kas vaba sõna on ohus? Antud juhul oli tegu registreeritud piketiga ja Korraldajal on õigus piketi suhtes vaenulik inimene, piketi toimumisalalt eemaldada, olgu see kasvõi peaminister isiklikult.

Olin küll valmis täna sõnavana võtma, mitte ilmtingimata, ootasin pikalt järjekorras ja lasin teistel kõnelda ning jätsin teiste kasuks täna kõnelemast; sõnavõtt oleks puudutanud justnimelt valetamist, ent ilmselgelt, paraku ei kao mastaapne valetamine veel lähialal. Need kes kõnelesid: üks või teine, neil kõigil oli sügav mure olukorra pärast eesti ühiskonnas. Me ei käi lärmamas nagu seda kujutada tahetakse: me tahame otseselt et piirangud koheselt tühistatakse ning põhiseadus maksma pannakse. Keegi ei soovi riigis teokraatiat kehtestada või revolutsiooni korraldada – vastupidi - me soovime et võltsreligiooni jüngrid Valitsusest minema kihutatakse ning konstitutsiooniline kord maksma hakkaks.

 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar