esmaspäev, 21. veebruar 2022

VÕIMETU MUUTMA MUUDETAVAT, TAHTES MUUTA MUUTMATUT

Foto: Postimees

Progressihuvides ollakse valmis muutma kasvõi tähesüsteemi, ent riigivalitsemises ollakse nähu hunnik õnnetust, võõra huvide ripatsid, mitte omariikluse pidajad.

Viimasel sajal aastal on ühiskonna alustalade ümberkujundamine täiskäigu sisse saanud. Soovitakse erinevate meetmete abil kontrollida sündivust, räägitakse soost kui sotsiaalsest konstruktsioonist, rahvaid segatakse, perekonna ja abielu institutsioon devalveeritakse – kõike suhtutakse kui valikusse, enam ei pea sõltuma tähtedest, kosmilisest korrast – on loodud petlik mulje.

Kui 90-ndate alguses erastati ja väliskapitali poolt osteti maid ja ettevõtteid kokku, siis ei saavat seda keelata, sest meil hakkas kehtima vabaturumajandus. Kui juttu tuleb elektrihinna või kontrolli alla saamisest, olukorras kus Eesti Energia kuulub riigile, siis ollakse nõutud, sest midagi ei saavat teha. Kui juttu tuleb erinevate EL direktiivide välja vilistamisest, siis ei saavat midagi teha, sest me kuulume Euroopa liitu, kui juttu tuleb parvlaeva Estonia hukku väljaselgitamisest, siis ei saa riik midagi teha, sest tegu on pretsedent-hauarahu rikkumisega. 

Kui juttu tuleb Euroopa Liidust lahku löömisest või omaraha taas käibele võtust, siis ei saa midagi teha, sest see rikub progressi ning annab meid Venemaa rüppe. Kui juttu tuleb Kaja Kallase tagasiastumisest, siis ei saa midagi teha, sest Helmest saab peaminister. Kui juttu tuleb kohtusüsteemi reformist, siis ei saa midagi teha, sest eesti kohtunikud on juba praegu ausad ja sõltumatud, väidetakse meile nõnda et ise ka ei usuta seda. Kui juttu tuleb aktsiiside vähendamisest või maksukoormuse vähendamisest, siis tehakse sisuliste muudatuste asemel, kosmeetikat - jättes inimesed ikkagi riigist paljugi sõltuvaks.

Progressihuvides ollakse valmis muutma kasvõi tähesüsteemi, ent riigivalitsemises ollakse nähu hunnik õnnetust, võõra huvide ripatsid, mitte omariikluse pidajad. Säärase mõtteviisi kandjad tuleb Valitsusest, valitsusasutustest, riigimeediast ja julgeolekuasutustest eemale hoida. 


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar