esmaspäev, 29. november 2021

Kollektiivne pöördumine on saadetud Riigikogu Põhiseaduskomisjoni

23. oktoobril aset leidnud meeleavaldus,
kus osales peavoolumeedia andmetel enam kui 3 inimest

Viimasel petitsioonil kõrvutus ka kaaskiri Riigikogu esimehele, mille ma Talle 22. novembril saatsin: kirjas mõistsin et RK on kaugtööl kuid palusin tungivalt antud petitsioon Komisjonile esitada; mis nüüd ka teostus.

29. novembril laekus mulle Riigikogu kantseleilt teadaanne et meie ühine kollektiivne pöördumine, milles umbusaldame Kaja Kallase valitsust, on otsustatud võtta menetlusse:

„Lähtudes Riigikogu kodu- ja töökorra seaduse §-st 1529 Riigikogu juhatus otsustab: Võtta menetlusse Kenno Põltsami algatatud kollektiivne pöördumine "Umbusaldame peaminister Kaja Kallast" ja edastada see menetlemiseks põhiseaduskomisjonile,“ ning selle on allkirjastanud tavakohaselt RK-esimees.

See on juba kolmas petitsioon selle aasta jooksul, mis allkirju Valitsuse umbusaldamiseks kogub: Esimene petitsioon kogus 3600 allkirja keskkonnas mis ei kohusta parlamenti ühispöördumist arutama. Teine petitsioon milles oli mainitud esimese petitsiooni saavutus, suutis Riigikogu poole pöördudes koguda üle 2700 allkirja; Põhiseaduskomisjon otsustas tollal sellega mitte edasi minna. Kolmas petitsioon, kogudes 3497 allkirja, on põhjalikum kui eelnevat kaks: jätk sellele võitlusele mis on tegelikult üks osa suurest vasturevolutsioonilisest protsessist nendele arengutele, mida Üks Liberaalne Partei meil 11 kuu jooksul on propageerinud.

Viimasel petitsioonil kõrvutus ka kaaskiri Riigikogu esimehele, mille ma Talle 22. novembril saatsin: kirjas mõistsin et RK on kaugtööl kuid palusin Tal tungivalt antud petitsioon (õigel ajal) Komisjonile esitada; need kes oma allkirja andsid, ei lepi sellega et pöördumist ei võeta arutusele, kirjutasin ma.

Ma usun ja isegi loodan et kollektiivse ühispöördumise parlamentaarne arutelu leiab aset 12. jaanuaril - see on kuupäev mil Peaminister Jüri Ratas teatas oma tagasiastumisest.

Austatud Riigikogu XIV koosseis!

Leiame et Vabariigi Valitsus ei tegutse Eesti elanike heaolu arvesse võttes: erinevad kontrollmeetmed teenivad valitseva kliki huve ja kahjustavad pikemas plaanis Eesti julgeolekut. Peaminister Kaja Kallas peab astuma oma ametist tagasi. Me ei soovi näha Reformierakonda uues valitsuskoalitsioonis.

§ 97. Riigikogu võib avaldada Vabariigi Valitsusele, peaministrile või ministrile umbusaldust otsusega, mille poolt hääletab Riigikogu koosseisu enamus.


?


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar