teisipäev, 30. november 2021

Tagasiside: Meediateenuste seadus on jäänud komisjoni toppama

Aprillikuine pikett Toompeal
Meediateenuste eelnõu on II lugemiseks ettevalmistamise etapis: muudatusettepanekutes on tõstatatud mitmeid murekohti. Kordan ka üle: kollektiivne pöördumine milles umbusaldatakse Vabariigi Valitsust, on saadetud menetlemiseks Põhiseaduskomisjoni; viimast tõotan ma ka kaitsta.

RK-Kultuurikomisjoni menetluses on kollektiivne pöördumine „Peatame meediateenuste seaduse muutmise eelnõu“, mis võeti menetlusse 1. juunil. Kollektiivses pöördumises tegin ettepaneku lükata tagasi meediateenuste seaduse muutmise eelnõu.

Kultuurikomisjoni menetluses on meediateenuste seaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu (327 SE). Eelnõu on teiseks lugemiseks ettevalmistamise etapis. Eelnõule tehtud muudatusettepanekutes ning esitatud arvamustes on samuti tõstatud mitmeid murekohti. 

Seetõttu palus kultuurikomisjon 30. novembril saadetud tagasiside kirjas, kollektiivsele pöördumisele vastamiseks lisaaega. Mulle kui kollektiivse pöördumise algatajale kinnitati, et teemaga tegeldakse ja mind informeeritakse esimesel võimalusel.

Samuti on võetud menetlusse kollektiivne pöördumine, millega umbusaldatakse Kaja Kallase valitsust: mille eeldatav menetlemise aeg toimub jaanuari esimeses pooles. Kui on tarvis, tuleb selle menetlemise tarbeks, valitsuse väljavahetamise toetuseks korraldada pikett; seda näitab aeg.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar