kolmapäev, 10. november 2021

Markus Järvi sõnavõtud on ehk rohkem filosoofia valdkonnast

Foto: saade Fookus

„See on olnud minu kandvaks ideeks terve SAPTK tegutsemise jooksul: rahvas kes ei karda surma ja kes ei lase end hirmutada surmast ning kes kardab surma rohkem kui orjust, seda on kõikide võimalike vahenditega võimatu orjastada,“ ütleb Objektiivi peatoimetaja Markus Järvi saate Fookus 5. minutil.

Saates "Fookuses" teevad laupäevasest meeleavaldusest ja sellele järgnenud meediatormist kokkuvõtte Varro Vooglaid ja Markus Järvi. Pean tunnistama, et Markuse sõnavõtud nende aastate jooksul on mulle kraadi võrra rohkem meeldinud kui Varro omad, võib-olla seetõttu et Markuse kommentaarid on rohkem filosoofia valdkonnast - see on minu isiklik arvamus.

Meeleavaldus vaba ühiskonna kaitseks tõestas, et märkimisväärne osa rahvast ei allu meelevaldsele türanniale ning valitsuse ja meedia hirmutamisele ning on valmis kaitsma oma kodanikuväärikust ja põhiseaduslikke õigusi.

„See energia ja tunne mis seal (23. oktoobri) meeleavaldusel valitses, oli äärmiselt võimas. Kui selline jõud kehastub ühes rahvas, siis seda rahvast sa mitte kuidagi ei orjasta. Sa võid ta füüsiliselt vangi panna, aga sa ei saa teda orjastada; see lihtsalt pole võimalik ja see oli üks väga vägev vaim, mida seal oli tunda. Probleemiks on see, et antud vaim peab kehastuma palju suuremas osas rahvas,“ kommenteerib Varro Vooglaid saate 4-5. minutil.

Markus Järvi jätkab: „See on olnud minu kandvaks ideeks terve Sihtasutuse ja Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks tegutsemise jooksul: rahvas kes ei karda surma ja kes ei lase end hirmutada surmast ning kes kardab surma rohkem kui orjust, seda on kõikide võimalike vahenditega võimatu orjastada. Selle rahva saab kohalt ära viia, küüditada, selle rahva saab maha tappa, selle rahvaga saab teha genotsiidi programme – aga orjastada sellist rahvast pole võimalik.“

VAATA TÄISSADET ANTUD LINGILT:

https://objektiiv.ee/fookuses-meeleavaldusel-lehvis-toeline-vabaduse-vaim-ja-tugevnes-uhtsus/

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar