reede, 6. mai 2022

EI EITA ET MINU KÄELÄBI VÕIS ERAKONNA LOGOGA TIKUD ALAEALISE KÄTTE SATTUDA

Tuleb selline sõda nagu Ukrainas – siis unustame COVIDi ning tuletikud on ehk lastele hädavajalik jagada? Küll aga vabandan nende lastevanemate ees keda võis häirida et nende lapsele tuletikke hoolimatusest jagati. Olen seda meelt, et parem on kui need alaealiste kätte läbi poliitilise agitatsiooni ei satu.

1. mail toimus Kuusalu alevikus mailaat ning paralleelselt olime ka erakonnaga väljas, nagu ma eelnevalt ka kirjutanud olen.

Minuni jõudis info et Kuusalu kohalikus FB grupis on tehtud teema asjaolust, et erakonna logoga tikud sattusid justnimelt minu jagamistöö käigus alaealiste käsutusse. Ise pole ma antud teema tõstatamist lugenud, ei arva et peaksin igat kommentaari või postitust jälgima – ent laadal erakonna meenete põhijagajana tunnen, et kui erakonna logoga tikud alaealiste/laste kätte sattusid, siis olen mina vastutav. Vahepeal läks huvi erakonna meeneta vastu nii suureks, et seadsin laua peal asetsevad pastakad, tikud ning helkurid kommidega samasse korvi ning jagamise käigus tegelesin veel õhupallide jagamisega – väga võimalik et nii mõnigi laps sai omale kommi asemel tikud kätte või paar noort olid ka sellised, kellest ei saanud aru kas tegu oli 16 või 19 aastasega. Iseenesest võtan asja omaks ning teadmiseks endale, et kommid ja tikud tuleb eraldi jagada.

Teisalt võtavad kriitikud igast võimalikust äpardusest kinni. Seadus ei keela alaealistele tuletikke müüja ega jagada: seda on küll arutatud, nähtub meediast ning ma ei arva et peaksime ühiskonnaga sinna poole liikuma et tuletikud lastele keelata?

Aga eetilise poole pealt võime ka ütelda et tegu oli ju erakonna tuletikkudega! Ka kommid ja helkur olid erakonna logoga. On silmakirjalik võita et laste kätte ei või tuletikke anda, samal ajal kui avalikus tänavapildis aga ka õppeasutuses toimub täielik ühiskonna seksualiseerimine – sellega võiks teemale punkti panna. Kas me tahame võita et tuletikud laste käes on ohtlikumad kui pornograafia, pederastia vms sisuga ideoloogiline vahend. Kas me tahame et ühelt poolt õpetame lastele et mehed saavad ka lapsi, aga teisalt õpetame neid iga mustuse korral käsi pesema ning võtame neilt sootuks oskuse tulega ümber käia? Vahepeal käis läbi uudis, et riik hakkab neile kes oma kodus oleva ahju välja lõhuvad, toetust maksma. Aga tuleb selline sõda nagu Ukrainas – siis unustame COVIDi ning tuletikud on ehk lastele hädavajalik jagada?

Vaadakem asju laialt! Küll meeldib rohefanaatikutele toonitada et mõtleme suurelt, globaalselt – aga tegelikult mõteldakse väikselt, lähtudes postmodernismi üllitistest ning sellest ka võltshüsteeria et erakonna logoga tikud sattusid laste kätte.

Küll aga vabandan nende lastevanemate ees keda võis häirida et nende lapsele tuletikke jagati. Olen seda meelt, et parem on kui need alaealiste kätte läbi poliitilise 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar