esmaspäev, 9. mai 2022

TARTU RAHU LEPINGUGA SEATUD EESTI-VENE RIIGIPIIRIST LOOBUMINE ON RIIGIREETMINE

Foto: Google / Välisministeerium
Antud teemale pole mul omaltpoolt midagi uut lisada: Mart ja Martin Helme ning Henn Põlluaas on aastaid ning ka nüüd Tartu rahuga seatud idapiiri kaitseks, korduvalt sõna võtnud. 

Ma ei näe muud võimalust kui et 5.2% Eesti Vabariigi territooriumist on okupeeritud ning Eesti ja NL õigusjärglase vahel 1920a. sõlmitud piirilepe kehtib - või teisiti üteldes, kehtiv piirilepe tõendab et EV on osaliselt okupeeritud. 

Meil pole praeguse Venemaaga mitte mingisugust vajadust uut piirilepet sõlmida, sest meil on kehtiv piirilepe. Millal EV oma alad tagasi saab? Sellega võib minna kümneid aga ka sadu aastaid, aga me ei tohi oma alasid loovutada. 

EKRE poliitikud on korduvalt toonud näiteks Jaapanile kuuluvad Kurilli saared, mis alates 1946a. kuuluvad Venemaa koosseisu: need on okupeeritud ning Venemaa ja Jaapani vahel pole tänaseni sõlmitud rahulepingut. Läheb aega palju läheb, ent niisama me loovutada oma maid suurriigile ei saa.

Samuti on meelevaldne väita et uus ja "kindel" idapiir kaitseb meid - kas riigipiir Venemaa ja Ukraina vahel kaitses Ukrainat? Kui Venemaa tahab, siis ta tuleb ning piir vene sõdurit ei takista!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar